24.08.2020, 14:08

Прокурор-"беззаконник" і любитель "п'яної" їзди?: Що відомо про нового кандидата на місце заступника голови ВГА Лисичанська

верб

З кожним днем ​​з'ясовується все більше і більше "делікатних" подробиць про тих, хто рветься до влади в Лисичанську.

Час Пік детально вивчив ]]>декларацію]]> ще одного кандидата на посаду заступника глави ВЦА Лисичанська.

На зазначену посаду була подана кандидатська декларація від імені Вербицького Ігоря Миколайовича. Що відомо про цю людину?

По-перше, він з Донецька. По-друге, раніше був прокурором Слов'янської міської прокуратури, про що свідчать декларації за 2015 і 2016 рік, хоча кар'єра не склалася.

Однак уже в 2019 році родина Вербицького, яка складається з трьох осіб, жила на 29 000 гривен в місяць.

На даний момент, судячи з зазначеним в декларації даними, єдиний дохід Вербицького - 4000 гривень від здачі майна в оренду. І все.

При цьому у нього є досить не дешеве авто Mazda, а у дружини LEXUS, загальна вартість яких - близько 700 тисяч гривень.

Навіщо Вербицькому таке дороге авто? Можливо, це якось пов'язано з любов'ю їздити за кермом в стані алкогольного сп'яніння.

Так, в 2016 році відбулося феєричне затримання прокурора на автомобілі Mazda на одному з блок-постів на Донеччині. Він був зупинений в рамках стандартної перевірки документів. Вийшовши спочатку з авто, Вербицький тут же передумав, заскочив назад і спробував втекти.

Військовослужбовці, зробивши попереджувальні постріли в повітря, заблокували автомобіль. Тільки так вдалося зупинити порушника.

Згодом проходив суд у справі ]]>про "п'яну" їзду прокурора Вербицького]]>, за результатами якого, природно, він був визнаний невинним. Суд постановив, що прокурор просто перебував у хворобливому стані.

Тим не менш, Вербицький був звільнений. У місцевій прокуратурі зазначили, що факти, що ставлять під сумніви чесність прокурора, були доведені.

"У ході службової перевірки факти порушення працівником прокуратури вимог Закону України" Про прокуратуру ", правил прокурорської етики, вчинення дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його чесності знайшли своє підтвердження", - так позначили звільнення Вербицького в 2017 році в прокуратурі Донецької області.

Крім того, не зовсім зрозуміла ситуація щодо місця проживання кандидата. У декларацію закралася помилка: Вербицький не показав квартиру або будинок, де фактично проживає.

Читайте також: Хто керуватиме Лисичанському ?: Місто може виявитися в уже "забруднених" руках

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк