27.08.2020, 13:02

Підготовка до диверсії на Сєвєродонецькому "Азоті": прокуратура направила справу до суду

Подготовка к диверсии на Северодонецком "Азоте": прокуратура направила дело в суд

Прокуратурою Луганської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який планував вчинити диверсію на території приватного акціонерного товариства "Сєвєродонецьке об’єднання Азот".

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який планував вчинити диверсію на території ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот". Про це повідомила прес-служба прокуратури області, передає Час Пік.

Обвинуваченому інкримінується готування до вчинення диверсії, незакінчений замах на державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За даними слідства, громадянин України проходив військову службу в лавах т.зв. "народної міліції ЛНР" та з 2018 року був завербований співробітниками ФСБ РФ.

Виконуючи поставлене російською спецслужбою завдання щодо вчинення диверсії на території Луганської області, він перетнув лінію розмежування та прибув до Сєвєродонецька, де в обумовленому сховищі взяв заздалегідь приготовані засоби ураження – дві одиниці РПГ-22.

Диверсант планував здійснити підрив двох резервуарів з аміаком на території ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", яке віднесено до об'єктів 1 ступеня хімічної небезпеки.

Метою диверсії було спричинення екологічної катастрофи та масове знищення мешканців Луганської області. На момент замаху на вчинення диверсії в ємностях зберігалося 3500 т аміаку.

Диверсант був затриманий в ході спецоперації 7 липня 2020 року. Максимальне покарання, яке загрожує затриманому - 15 років позбавлення волі.

Подготовка к диверсии на Северодонецком "Азоте": прокуратура направила дело в суд Подготовка к диверсии на Северодонецком "Азоте": прокуратура направила дело в суд Подготовка к диверсии на Северодонецком "Азоте": прокуратура направила дело в суд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк