29.09.2020, 13:05

Наведення ладу в торгівлі: у Лисичанську ліквідують продавців, які торгують не там і не тим

рейды торговля лисичанск

Влада Лисичанська має намір побороти несанкціоновану торгівлю в місті. З цією метою створюється спеціальна мобільна група.

Ця мобільна група проводитиме рейди-перевірки з виявлення та ліквідації місць несанкціонованої торгівлі в Лисичанську, передає Час Пік з посиланням на розпорядження голови ВЦА Олександра Заїки від 28 вересня поточного року.

У Розпорядженні йдеться про те, що мобільна група створюється з метою усунення осередків торгівлі на території міста в невстановлених для цього місцях, дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, захисту прав споживачів, якісного поліпшення благоустрою, недопущення виникнення епідемічних ускладнень та масових харчових отруєнь, а також для координації взаємодії контролюючих та правоохоронних органів під час проведення заходів щодо виявлення та ліквідації несанкціонованої торгівлі на території Лисичанська.

Зокрема, перевірки проводитимуться на підставі скарг та звернень громадян, а також на вимогу органів виконавчої влади, органів державного контролю та з ініціативи членів мобільної групи.

В одному з пунктів розпорядження йдеться про складання адміністративних протоколів за фактом порушення правил торгівлі. Облік адміністративних протоколів вестиме відділ споживчого ринку.

"Відділу споживчого ринку координувати роботу мобільної групи, здійснювати узагальнений облік складених в ході рейдів протоколів про адміністративні правопорушення і прийнятих по ним рішень для інформування глави мобільної групи, а також інших органів на їх вимогу", - значиться в документі.

Контролювати виконання даного розпорядження буде особисто голова ВЦА Лисичанська.

Читайте також: Перевірки і штрафи: у Лисичанську почнуть більш пильно стежити за дотриманням карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк