03.10.2020, 07:36

Для Луганської та Донецької областей закуплять 30 потужних пожежних машин

Луганская, пожары

Урядом погоджено рішення та надано до Комітету Верховної Ради з питань бюджету пропозиції щодо перерозподілу коштів на закупівлю 30 пожежних машин для Луганської та Донецької областей.

Про це 2 жовтня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який з робочим візитом відвідав Луганську область, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ДСНС.

"Як тільки комітет погодить ці зміни до бюджету, ДСНС зможе почати процедуру закупівлі, щоб цього року придбати 30 потужних восьмитонних пожежних машин для двох областей, по 15 кожної", - зазначив прем'єр.

Луганская, Шмыгаль, пожары

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 2 жовтня прибув на Луганщину, де триває гасіння масштабних лісових пожеж

Під час брифінгу прем'єр озвучив суми компенсацій, які виплатять постраждалим від пожеж.

"Від пожеж на Луганщині постраждали близько 19 тис.гектарів лісових насаджень, кілька населених пунктів, від 250 до 400 будинків", - сказав Денис Шмигаль.

Він підкреслив, що наступного тижня уряд вже має отримати від Луганської ОДА дані, згідно з якими будуть відшкодовуватися кошти всім постраждалим.

Голова ДСНС Микола Чечоткін додав, що в зоні лиха на Луганщині продовжує працювати авіація ДСНС – 3 літаки АН-32 П та 2 вертольоти ДСНС.

"Наша авіація працює ефективно, в найбільш небезпечних осередках пожежі. Протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснено 53 скидання (142 тонн води). З початку гасіння пожеж 113 скидів (382 тонн води)", - зазначив Микола Чечоткін.

Під час робочої поїздки прем'єр-міністр оглянув постраждалі від пожеж населені пункти, де поспілкувався з місцевими жителями, а також перевірив пункт тимчасового перебування людей у середній загальноосвітній школі №8 у м.Сєвєродонецьк.

За оперативною інформацією про ліквідацію надзвичайної ситуації пов'язаної з лісовими пожежами на території Луганської області, станом на 21:00 2 жовтня на території Луганської області триває гасіння пожеж.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапило 32 населених пункти. Триває гасіння 7 основних вогнищ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк