02.10.2020, 12:26

Шмигаль прибув на Луганщину і озвучив розмір компенсацій, які виплатять жертвам пожеж

озвучен размер компенсаций, которые выплатят жертвам пожаров на Луганщине

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 2 жовтня прибув до Луганської області, де третій день триває гасіння масштабних лісових пожеж. Прем'єр озвучив суми компенсацій, які виплатять жертвам пожеж.

Оцінити масштаби пожеж та скоординувати процес подолання наслідків стихійного лиха Денис Шмигаль полетів разом з головою ДСНС Миколою Чечоткіним, першим заступником глави МВС Сергієм Яровим та головою Держлісагентства Василем Кузьовичем. Про це він повідомив у своєму Facebook, передає Час Пік.

"Оглянули території, що постраждали внаслідок пожеж. Серед них околиці Лисичанська, села Борівське та Осколонівка. Населений пункт Сиротине весь у диму. У селі Муратове, в Новоайдарському районі, де вчора вирували сильні пожежі, є численні зруйновані будинки.

Під час обльоту бачили й одиничні осередки пожеж. В оперативному режимі передавали координати пожежникам", - написав Денис Шмигаль.

Уряд готовий виплатити компенсацію жертвам пожеж в Луганській області. Крім держави, допомога виплачуватиме область зі свого резервного фонду.

"Сума коштів з резервного фонду держави буде виділена безпосередньо, як тільки збитки буде можливість підрахувати", - сказав Шмигаль під час брифінгу.

Прем'єр також зазначив, що Уряд готовий почати виплати, як тільки надійдуть розрахунки збитків і буде завершена боротьба з пожежею.

Постраждалим внаслідок пожеж передбачені наступні виплати:

- 300 тисяч гривень - за повністю зруйнований будинок;

- 200 тисяч гривень - виплата сім'ям загиблих внаслідок пожежі;

- 50 тисяч гривень - за частково пошкоджений будинок;

- 20 тисяч гривень - якщо постраждало господарство.

Нагадаємо, в Луганській області третій день палахкотять масштабні лісові пожежі.

Слідство розглядає чотири основні версії виникнення масштабних пожеж в Луганській області.

Читайте також: КПВВ "Станиця Луганська" закрито: як виглядає сервісна зона біля КПВВ після пожежі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк