08.10.2020, 09:33

Авіакатастрофа під Чугуєвом: розшифровано бортові самописці, виявлено грубі порушення

Авиакатастрофа под Чугуевом

Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, яка сталася 25 вересня 2020 року в Харківській області, виявила грубі порушення у виконанні польотних завдань та в організації польотів в цілому.

Про це повідомив глава урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи віце-прем'єр Олег Уруський на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

Згідно з доповіддю підкомісій з розслідування авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом, "чорні ящики" літака розшифровані, встановлено технічну причину нештатної роботи лівого двигуна.

"Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна.

Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконання польотних завдань, так і в організації польотів загалом...",- написав Уруський.

Урядова комісія продовжує свою роботу.

За словами Уруського, Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня. Після цього матеріали будуть передані у військові комісаріати. 

Орієнтовно після 15 жовтня планується розпочати виплати компенсацій сім'ям загиблих.

Нагадаємо, 25 вересня близько 20:50 неподалік від Чугуєва впав літак АН-26. Авіакатастрофа сталася під час планових навчальних польотів. На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів та сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 

25 людей загинули на місці аварії, два курсанти були госпіталізовані. Вранці 26 вересня один з них помер у лікарні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк