25.10.2020, 14:44

"Одягніть маски, це не важко!": Крик душі лікаря з Лисичанська, який бореться за життя хворих на COVID-19

Лисичанск, коронавирус

Лікар з міста Лисичанськ Луганської області, який знаходиться "на передовій" боротьби з коронавірусом, розповів, як страшно опинитися на лікарняному ліжку з діагнозом COVID-19 та підключеним до апарату ШВЛ.

Завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Центральної міської лікарні Лисичанська Олександр Рештаненко звернувся до людей з проханням берегти свої життя, а також життя рідних друзів та медиків. На його думку, до багатьох досі "не дійшло", наскільки страшний COVID-19 та його наслідки, повідомляє Час Пік.

Хоча в усьому світі зафіксовано вже понад 43 млн випадків COVID-2019, багато хто досі вважає ситуацію не досить серйозною та нехтують правилами карантину та засобами індивідуального захисту.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 (пневмонія нового типу) почався в кінці грудня 2019 року. 30 січня ВООЗ визнала спалах нового коронавірусу надзвичайною ситуацією в галузі громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

11 лютого 2020 року захворювання отримало назву нової коронавірусної пневмонії-COVID-2019 (офіційна назва SARS-CoV-2).

Олександр Рештаненко на своїй сторінці в Facebook звернувся до жителів міста з проханням носити захисні маски, які в рази знижують ризик захворіти коронавірусом.

Також він емоційно "коротко розповів", що це означає - потрапити в реанімацію з діагнозом COVID-2019.

Цікаво прочитати коментарі... Одні дякують та повністю підтримують медиків. Інші досі впевнені, що їх просто лякають і ситуація з COVID-2019 не настільки критична.

Варто нагадати, що на Луганщині за останній тиждень значно збільшилася кількість хворих коронавірусом. На сьогодні в області понад 3 тисячі лабораторно підтверджених випадків COVID-2019.

За минулу добу в області виявлено 86 нових випадків. В результаті ускладнень, викликаних коронавірусом, у Сєвєродонецьку померла 54-річна жінка.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 52,1%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк