25.10.2020, 22:53

На Луганщині виборцям хворим COVID-19 відмовили у голосуванні

Ольга Романец | Всі новини автора
местные выборы на луганщине

Дві виборчі комісії в Луганській області відмовили хворим коронавірусом у включенні до списку виборців, які голосують за місцем перебування.

Комісія пояснила це тим, що у них нібито немає грошей на засоби індивідуального захисту, передає Час Пік з посиланням на "ОПОРУ".

Як повідомляється, виборець з міста Сватове особисто звертався до виборчої дільниці № 440564 із заявою щодо голосування вдома. В якості підтвердження того, що хворіє COVID-19, доклав довідку з лікарні, що підтверджує його захворювання.

Члени ДВК на своєму засіданні відмовили йому у включенні до списку голосуючих за місцем перебування. Причиною назвали нестачу засобів індивідуального захисту для членів комісії, які мають відвідувати таких хворих.

Ще один подібний випадок був зафіксований спостерігачем опори в Старобільську. Міська ТВК відмовила виборцю на її заяву щодо голосування вдома у зв'язку із захворюванням COVID-19. Комісія пояснила відмову фінансовою неспроможністю забезпечити комісію засобами індивідуального захисту.

Читайте також: Місцеві вибори в Україні: Результати перших екзит-полів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: