12.12.2020, 08:58

Люди без зарплати, коні голодують: хто винен у знищенні конезаводів Луганщини?

Марина Началова | Всі новини автора
конезавод луганская область

Державні кінні заводи Луганської області на початку зими залишилися практично без їжі для коней, а робітники місяцями сидять без зарплати.

Про ситуацію розповіла в Фейсбуці координатор проектів в общестенной організації "Давайте разом" Тетяна Андрійшина, передає Час Пік.

Вона заявила, що генпрокурор Ірина Венедиктова дала своє схвалення на вивезення арештованого врожаю з державних кінних заводів на прохання радника керівника ОПУ Андрія Єрмака, Олега Татарова.

"Вивозила урожай з кінних заводів все та ж банда: Костя Згара іншими словами «конюх Януковича» на чолі з Іллею Павлюком, і відомий в кримінальних колах Гена Сидоренко. Найцікавіше, що ці люди повинні вже давно сидіти за те, що за кілька минулих років практично знищили кінні заводи. Ще ця банда грабує місцевого фермера, який засіяв поля кінних заводів, щоб коні мали корми на зиму, а люди - якийсь заробіток в кризовий рік", - пише Андрійшина.

За її словами, фермер спільно з робочими конезаводів намагався відновити господарство, до якого немає ніякого діла державі, а тепер і сам не радий. Станом на грудень 2020 року з подачі можновладців коні змушені недоїдати, жувати солому і не бачити вівса. Люди чотири місяці сидять без зарплати, заводи не можуть сплатити податки і комунальні платежі, повідомила Андрійшина.

Активістка заявила, що міністр економіки Ігор Петрашко ігнорує проблеми кінної галузі.

"І нікому з органів влади немає діла до того, що директором ДП «Конярство України» призначили людину, що співпрацювала з так званими властями ДНР, де він відкрив для сепаратистів трубний завод «Металіст». Дуже цікавий персонаж для СБУ", - зазначила Андрійшина.

Вона закликала президента Володимира Зеленського відправити на кінні заводи ветеринарну інспекцію, а також поцікавитися у генпрокурора, як при накладених арештах вивозився урожай з кінних заводів.

"Складається враження, що президента в країні немає, а є повне беззаконня. У даному свавіллі беззахисні коні і люди опинилися в заручниках", - підкреслила Андрійшина.

Нагадаємо, цього літа фермери Луганщини протестували проти рейдерського захоплення землі, в якому звинуватили керівництво приватних конезаводів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: