18.12.2020, 08:14

У Харкові оголошено дводенну жалобу у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса

Геннадий Кернес

У зв'язку зі смертю Харківського міського голови Геннадія Кернеса 17 та 18 грудня оголошені днями жалоби у місті Харкові.

У Харкові через смерть мера міста Геннадія Кернеса оголосили дводенну жалобу. Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради Ігор Терехов, повідомляє Час Пік.

У ці дні у місті на будівлях та спорудах органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях буде приспущено Державний Прапор України та прапори міста Харкова. 

Також скасовуються всі розважально-концертні заходи та спортивні змагання. 

Нагадаємо, в ніч на 17 грудня у берлінській клініці "Шаріте" на 62-му році життя помер харківський міський голова Геннадій Кернес. Мер Харкова помер від ускладнень COVID-19.

Харківський міський голова Геннадій Кернес буде похований на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. Відспівування відбудеться в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі.

Церемонія прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом відбудеться наступного тижня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка.

Як повідомили у Харківській міській раді, точна дата похорону поки невідома, оскільки все залежить від формальних процедур, які необхідно провести у Німеччині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк