25.12.2020, 07:28

Україна перешкоджатиме реалізації проєкту з опріснення води у Криму - МЗС

опреснение воды в Крыму

Україна має намір блокувати реалізацію проєкту з будівництва установки для опріснення води в окупованому Росією Криму.

Україна блокуватиме роботу міжнародної компанії з опріснення води в окупаційному Криму. Про це йшлося під час інтерв'ю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби телеканалу "Україна 24", повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що окупаційна адміністрація Криму хоче залучити до проєкту велику міжнародну компанію.

"Раніше була заява незаконної окупаційної "влади" в Криму щодо залучення великої міжнародної компанії для реалізації технології опріснення води. Ми обов'язково знайдемо цю компанію та будемо їй заважати реалізувати цей проєкт", - підкреслив Кулеба.

Міністр зазначив, що води для цивільного населення в Криму достатньо, а основна причина нестачі прісної води – мілітаризація окупантом українського півострова.

"Насправді води для цивільного населення в Криму достатньо. Проблема води виникає через різке зростання споживання військовими базами і промисловістю. Тому все дуже просто: демілітаризуйте Крим, перестаньте перетворювати його на атомний човен – і все", - сказав Кулеба. 

Так звана "влада" окупованого півострова раніше заявила, що наступного року розпочне будівництво установки для опріснення води. Так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов заявив, що реалізація проєкту з опріснення води на півострові почнеться вже 1 січня.

Нагадаємо, в Криму посилили режим економії води.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк