29.12.2020, 17:24

На Луганщині бюджетні установи можуть залишитися без газу та електрики з нового року: у ЛОДА засідала комісія ТЕБ та НС

Марина Началова | Всі новини автора
лога

Комісія з питань ТЕБ і НС у Луганській облдержадміністрації сьогодні вирішувала питання забезпечення бюджетних установ енергоносіями та виплати грошової допомоги постраждалим від пожеж.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА, передає Час Пік.

На позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглядали варіанти недопущення припинення з 1 січня 2021 року розподілу природного газу та електричної енергії бюджетним установам та організаціям Луганської області.

«Через неможливість вчасного проведення бюджетними установами та організаціями тендерних процедур на закупівлю енергоносіїв в області виникла загроза  відключення 145 соціальних об’єктів від енергопостачання», - повідомила заступник голови облдержадміністрації, заступник голови регіональної комісії з ТЕБ і НС Катерина Безгинська.

За словами керівників територій, така ситуація пов’язана зі переформатуванням місцевих органів влади та передачею прав власності на об’єкти соціальної інфраструктури. Тож, з об’єктивних причин, споживачі – бюджетні установи та організації не зареєстровані в Реєстрі жодного постачальника.

За результатами обговорення питання керівникам місцевих органів влади та підпорядкованих їм установ доручено терміново продовжити дії договорів 2020 року відповідно до частини 6 статті 41 розділу VIII Закону України «Про публічні закупівлі». А також негайно розпочати проведення тендерних процедур і укладання договорів на постачання природного газу, електричної енергії бюджетним установам (лікарням, школам, дитячим садочкам, тощо) на 2021 рік, що передані до новостворених об’єднаних територіальних громад.

АТ «Луганськгаз» – здійснювати розподіл природного газу споживачам - бюджетним установам та організаціям.

Комісія також розглянула стан виплат матеріальної грошової допомоги населенню, постраждалому внаслідок надзвичайної ситуації природного характеру, яка виникла у липні, вересні-жовтні 2020 року на території Луганської області.

Кабінетом Міністрів України Луганській облдержадміністрації доручено терміново забезпечити усі необхідні виплати (витяг з протоколу засідання № 130 від 23.12.2020).

Як зазначив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження від 28.12.2020 № 1638-р «Про внесення змін до пункту 1 розпорядження Кабміну від 13 жовтня 2020 року № 1269», спростивши процедуру отримання компенсацій за зруйноване житло під час пожеж на Луганщині.

Заслухавши доповідачів з цього питання, комісія доручила керівникам військово-цивільних адміністрацій міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, Попаснянської військово-цивільної адміністрації, головам  Новоайдарської та Станично-Луганської райдержадміністрацій до 31 грудня поточного року здійснити виплати матеріальної грошової допомоги постраждалим внаслідок пожеж на території Луганської області з урахуванням змін до розпорядження Кабінету Міністрів України 13 жовтня 2020 року № 1269-р. А також надати до Луганської облдержадміністрації пояснення про причини невикористання коштів резервного фонду державного бюджету, призначених для виплати матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк