11.01.2021, 13:29

"Може половина будинку осісти": у центрі Сєвєродонецька утворюються небезпечні метрові провали

Ольга Романец | Всі новини автора
провалы в Северодонецке

Стан дорожнього покриття на Луганщині просто катастрофічний. Провали, які досягають метра, утворюються біля житлових будинків сєвєродончан. У темний час доби в них легко можна догодити і травмуватися.

Інформація про небезпечну яму, яка утворилася за адресою пр. Центральний, з'явилася в одному з регіональних пабліків в соціальній мережі Facebook, передає Час Пік.

"Така яма утворилася біля будинку. Підкажіть, чому так могло статися? Може фундамент руйнується? Світанку байдуже", - пише автор поста.

Місцеві жителі відзначають, що причиною появи провалу може бути підмивання грунту, який, в свою чергу, не витримує і просідає.

Ситуація аварійна і вимагає негайного втручання. Адже з приходом весни через яму будинок може осісти.

"За що "Світанку" гроші платять",

"Не тягніть, пишіть в ВЦА заяву. Краще колективне. Це ненормально. Можливо там сильно підмиває. А ви тягніть. Поки морози це непомітно. А після повної відлиги, може половина будинку осісти",

"Може там труба водопроводу. Прорвало, підмило", - пишуть користувачі соцмережі.

Хто має вирішувати цю проблему - місцевий водоканал чи комунальники - невідомо. Однак скарги на "Світанок" від місцевих жителів надходять періодично. Зношеність тепломереж призводить до постійних аварій, які вони не поспішають виправляти.

Можливо, у комунальних служб не вистачає співробітників або ж бажання щось виправляти. Відповіді на це питання у сєвєродончан поки немає.

яма в Северодонецке яма в Северодонецке

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк