12.01.2021, 14:50

Ремонтні роботи на водогоні "Горлівка-Торецьк" завершені, - СЦКК

Марина Началова | Всі новини автора
водогон

Українська сторона СЦКК інформує щодо успішного завершення ремонтно-відновлюваних робіт на ділянці водогону «Горлівка-Торецьк».

Про це повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил, передає Час Пік.

Сьогодні, 12 січня, завершилися аварійно-відновлювані заходи, спрямовані на повну ліквідацію поривів водогону на виявлених ділянках та відновлення забезпечення питною водою жителів населених пунктів Торецьк, Залізне, Північне, Південне та Щербинівка. Під час тижневих робіт контроль за дотриманням наданих гарантій безпеки та режиму припинення вогню здійснювався представниками УС СЦКК безпосередньо на місці робіт.

Фінальним етапом стало проведення та завершення зварювальних робіт водогону на околицях смт Південне завдяки забезпеченню гарантій дотримання режиму припинення вогню.

Загалом робочою бригадою було усунуто 6 поривів на 3 виявлених ділянках водогону «Горлівка-Торецьк». До відновлення водопостачання було залучено 14 працівників підприємства «Вода Донбасу» та 4 одиниці техніки. Складність робіт полягала в тому, що трубопровід пролягає у важкодоступній місцевості, що зумовлено можливою наявністю вибухонебезпечних пристроїв та ймовірністю вогневих провокацій з боку ворога, а виявлення місць поривів ускладнювалося погодними умовами.

У районах проведення ремонтно-відновлювальних робіт у дзеркальному форматі по обидві сторони працювали патрулі СММ ОБСЄ.

У СЦКК наголошують, що попри відверті провокації та намагання представників ОРДЛО зірвати ремонтно-відновлювані роботи з відновлення інфраструктури Донбасу, УС СЦКК продовжує ефективну співпрацю з командою СММ ОБСЄ за безпосередньої участі Командування об’єднаних сил та піротехнічних підрозділів ДСНС України та докладає максимум зусиль для успішного завершення робіт у якнайкоротший термін, відповідно до отриманих гарантій безпеки.

Нагадаємо, що у прифронтовому Торецьку з 4 січня було відсутнє водопостачання через аварію на водогоні, ремонт якого неможливо було розпочати через обстріли бойовиків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк