13.01.2021, 13:40

"Нас просто добивають": як у Сєвєродонецьку "дякують" тим, хто будував місто (відео)

северодонецк

Антитарифні акції протесту, які сколихнули всю Україну, не обійшли стороною і Сєвєродонецьк. Жителі старої частини міста (вул. Сметаніна) зібралися, щоб розповісти громадськості, що відбувається з опаленням в квартирах.

Велика частина мешканців вул. Сметаніна - пенсіонери, які піднімали місто кілька десятиліть тому, передає Час Пік з посиланням на сюжет, знятий місцевим активістом В'ячеславом Шевчуком.

Як пояснив Шевчук, раніше існувала спеціальна аварійна служба, яка реагувала на неполадки і несла відповідальність за опалювальний сезон. Зараз такої служби немає. Частина будинків була передана КП "Житлосервіс "Світанок", частина - в руки інших комунальників.

Стежити за подачею тепла в квартири, як виявилося, нікому. Тому в деяких квартирах +28 і мешканці змушені накривати батареї ковдрами, щоб не було так жарко, а в інших - +15 та навіть +12 градусів.

При цьому платити доводиться справно, хоча деякі рахунки за нерегульоване опалення становлять близько 5000 грн. Пенсіонери зазначають, що субсидія не покриває і частини витрат на комунальні платежі. Однак дуже бояться її втратити, тому боргів допустити не можуть.

Найстаршій жительці одного з будинків - 91 рік. Жінка все життя працювала маляром на будівництві, буквально будувала міста. А тепер змушена мерзнути у власній квартирі. Ось така подяка. І багатьох охоплює песимізм.

"Виходить, нас просто добивають. І коли вже ось так ось руки опускаються, ти не знаєш, що у тебе буде завтра, ти взагалі не впевнений в завтрашньому дні, ти сидиш, дивишся, ляскаєш очима в телевізор. Тобі там розповідають, як у нас все чудово, як все прекрасно, а ти розумієш, що тебе просто дурять", - зазначила одна з мешканок.

Читайте також: "Небезпечно для життя": вся правда про те, де змушені жити лисичани (фото та відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк