22.01.2021, 09:58

СБУ викрила схему незаконного переправлення українських моряків до анексованого Криму

СБУ разоблачила схему незаконной переправки украинских моряков в аннексированный Крым

В Одесі Служба безпеки України блокувала схему незаконного переправлення моряків через державний кордон на тимчасово анексовану територію АР Крим.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що організувало оборудку керівництво однієї з міжнародних груп морських компаній, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр СБУ.

Встановлено, що тривалий час українських моряків наймали на судна, а потім буксири компанії незаконно відправлялися в тимчасово окупований Крим. Після виконання робіт судна поверталися в українські порти. Таким чином моряки порушували порядок в'їзду / виїзду на тимчасово окуповану територію України.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за статтею "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", правоохоронці провели 12 обшуків у приміщеннях та на судах групи компаній. Вилучено суднову документацію, комп'ютерну техніку та флеш-накопичувачі, договори, майже 20 печаток приватних комерційних структур, документи щодо фрахту буксирів.

В СБУ зазначили, що виявлені докази вказують на організацію групою компаній незаконних каналів направлення моряків на роботу в закритих портах України у тимчасово анексованому Криму.

Слідчі дії тривають.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк