28.01.2021, 16:28

"Обіцяю працевлаштувати": жителів Луганщини "розвели" на 20 тис. грн, обіцяючи роботу

работа

Які тільки виверти не придумують аферисти, щоб виманити гроші у довірливих громадян. Жителів Луганщини попередили про новий вид шахрайства.

"Обіцяю працевлаштувати" - таку назву отримала чергова схема шахраїв, передає Час Пік з посиланням на прес-службу поліції Луганської області.

Правоохоронці повідомили, що аферисти розміщують оголошення в мережі Інтернет про працевлаштування на вигідних умовах, але для оформлення документів вимагають певну суму грошей.

Так, вчора, 27 січня, в шахрайські мережі за новою схемою потрапили жителі Новопскова та Старобільська. Чоловіки перерахували зловмисникам за "оформлення документів для подальшого працевлаштування" майже 20 тис. грн.

Поліцейські застерігають не співпрацювати з "роботодавцями", які за працевлаштування вимагають гроші.

"Ніколи не співпрацюйте з тими людьми, які вимагають за надання послуг з вашого працевлаштування грошовий внесок. Навіть якщо сума здається незначною - це все одно обман, адже справжній роботодавець попередньо спілкується з потенційним працівником і сам пропонує йому подальшу грошову винагороду за працю", - зазначили правоохоронці.

Читайте також: "До нас їдуть на заробітки": звідки в Лисичанську візьметься новий директор тепломережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк