30.01.2021, 12:33

В Україні через негоду знеструмлено 108 населених пунктів

В Украине из-за непогоды обесточено 108 населенных пунктов

В Україні через негоду залишаються знеструмленими 108 населених пунктів у 2 областях країни. За прогнозами синоптиків, у більшості регіонів погода значно погіршиться, очікується снігопад та ожеледь. Сніг продовжить йти 31 січня та 1 лютого.

В Україні внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 108 населених пунктів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр ДСНС.

"Станом на 7 год. 30 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 108 населених пунктів у 2 областях, а саме: Одеська – 75 та Миколаївська – 33.  До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго", - повідомили в ДСНС.

Проїзд на дорогах державного значення відкрито, заторів немає.

"За інформацією Служби автомобільних доріг проїзд на дорогах загального користування забезпечено, заторів немає. Залишається обмеженим рух великовагових транспортних засобів на автомобільних дорогах державного значення М-05 Київ-Одеса, М-15 Одеса – Рені, М-16 Одеса – Кучурган в Одеській області та М-13 Кропивницький – Платонове у Миколаївській області", - повідомили в ДСНС.

У ДСНС додали, що погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергопостачання окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг.

Як повідомляє прес-служба Укргідрометцентру, снігопад продовжиться кілька днів.

"30-31 січня на дорогах, крім південно-східної частини, ожеледь (I рівень небезпеки, жовтий). 1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг, вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с", – прогнозують синоптики.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк