30.01.2021, 13:52

"Життя без бар'єрів?": Як у Лисичанську влада дбає про людей з інвалідністю

Лисичанск

В Управлінні праці та соціального захисту населення (УПСЗН) ВЦА Лисичанська заявляють, що комунальні об'єкти горда доступні для людей з інвалідністю на візках. Чи так це насправді? Активісти провели свій моніторинг.

Активісти громадянської організації "Міст 3.10" обстежили у Лисичанську більше 20-ти об'єктів. Виявилося, що жоден об'єкт 100% не відповідає нормам та нормативам, повідомляє Час Пік.

"Підсумкове резюме моніторингу: заявлена інформація у Звіті УПСЗН Лисичанської ВЦА про комунальні об’єкти як доступні для людей з інвалідністю на візочках не відповідає дійсністі...", - йдеться у повідомленні.

Лисичанск

Активісти зазначають, що у Лисичанську на сьогоднішній день проживає близько 5 тисяч осіб з інвалідністю, з них 419 пересуваються тільки за допомогою колісних крісел.

Багато хто щодня стикається з масою проблем та неможливістю їх вирішити самостійно без сторонньої допомоги. А старі, прикуті до інвалідного крісла, змушені роками перебувати в чотирьох стінах без можливості вийти на свіже повітря.

У Лисичанську затверджена "Комплексну міську програму соціального захисту і реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2019-2021 роки". На жаль, поки багато хто вважає, що влада піклується про людей з інвалідністю, тільки "на папері".

Лисичанск

Жителі міста намагаються самостійно вирішувати питання установки пандусів. У місті з'являються життєво необхідні конструкції. Однак, поки це одиничні випадки...

Довідка: ГО "Міст 3.10" створена за ініціативою переселенців, офіційно зареєстрована 9 лютого 2017р, організація об’єднує ВПО та членів місцевої громади.

Головною метою Організації є задоволення та захист соціальних, економічних, правових, житлових, культурних, освітніх, творчих, екологічних та інших спільних інтересів членів організації, сприяння підвищенню рівня правової, соціальної, моральної, духовної культури осіб, які потрапили в тяжкі, складні життєві умови, такі як внутрішньо переміщені особи з тимчасово окупованих територій, члени місцевої громади, в тому числі люди з обмеженими можливостями та діти.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк