12.02.2021, 11:44

"Страшилки тривають": Лисичанськ ризикує замерзнути, тепломережа отримала ще одну "чорну мітку"

иллюстративное фото

ЛЕО обіцяло припинити електропостачання на котельні КП "Лисичанськтепломережа" 12 лютого. Пізніше час "Ч" було перенесено на 16 число. Однак, до енергетиків приєдналися газівники - тепломережа отримала нове попередження, у якому фігурує дата - 15 лютого.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" на вимогу постачальника електроенергії ТОВ "ЕНЕРА СХІД" 12 лютого планувало знеструмити об'єкти тепломережі. Ця ситуація склалася через існуючу у підприємства заборгованість за грудень 2020 р. та січень 2021 р., яка становить близько 12 млн гривень, повідомляє Час Пік.

Напередодні з'явилася офіційна інформація, що заплановане знеструмлення тепломережі переноситься на 16 лютого.

"Це пов’язано з тим, що нещодавно в КП «Лисичанськтепломережа» змінився керівник, та наразі він ще не має права підписання документів. Але – маємо обіцянку погашення заборгованості найближчими днями – до 16 лютого.

ТОВ "ЕНЕРА СХІД" з розумінням поставилося до ситуації та розраховує, що обіцяне буде виконано.
В той же час, якщо борг не буде сплачено – енергетики знеструмлять Лисичанськтепломережу 16 лютого.

Якщо грошей не буде – не буде й електрики", - йдеться у заяві компанії.

Лисичанск

На даний момент владі вдалося домовиться і врегулювати ситуацію, проте до тепломережі "непомітно підкрався" черговий "сюрприз" - тепер за борги газ обіцяє відключити "Луганськгаз". У попередженні стоїть дата - 15 лютого.

Жителі Лисичанська обурені таким станом справ. Втомлені від постійних багаторічних перебоїв з водопостачанням, тепер вони ризикують взимку залишитися без опалення. 

У соцмережах лисичани активно коментують ситуацію та обговорюють новину про зміну керівництва тепломережі. Судячи з коментарів, лисичани не вірять, що місцева влада і керівники комунальних підприємств в змозі раз та назавжди вирішити накопичені проблеми.

Лисичанск Лисичанск ЛисичанскЛисичанск

Нового керівника КП "Лисичанськтепломережа" лисичани в коментарях називають "людиною Дунаєва", а тому і не мають ілюзій щодо швидкого вирішення всіх проблем підприємства, які сприятимуть процвітанню міста та його жителів.

Лисичанск Лисичанск Лисичанск ЛисичанскЛисичанск

Жителям Лисичанська залишається чекати і сподіватися, що влада не дозволить дати місту "вимерзнути"...

Детальніше про ситуацію, що склалася дивіться у сюжетах ТРК "Донбас Онлайн" та ТРК"Акцент".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк