17.02.2021, 17:04

Ситуація критична: Івано-Франківська область одразу потрапляє в "червону" зону карантину

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

Після введення в Україні адаптивного карантину з розподілом на зони, Івано-Франківська область відразу потрапить у "червону".

Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої проходило сьогодні за участю міністра охорони здоров'я Максима Степанова і головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична", - заявив Ляшко.

Обмеження "червоної" зони діятимуть в Івано-Франківській області з 22 по 28 лютого. Заклади громадського харчування будуть працювати тільки на винос, буде заборонено приймати відвідувачів у розважальних закладах, кінотеатрах, спортзалах і т.д., заборонено проведення культурних і релігійних заходів, учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання.

Також вирішено забезпечити додаткові ліжко-місця в лікарнях області і розгорнути на базі Богородчанської центральної лікарні модульну лікарню на 250 койко-місць.

Крім того, буде розглянуто можливість встановлення блокпостів на в'їздах в Івано-Франківську область, де буде проводитися температурний скринінг.

В Івано-Франківській області зараз спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на COVID-19, в багатьох населених пунктах койко-місця в лікарнях заповнені на 90%.

Як уже повідомлялося, в Україні дозволили повернути уболівальників на трибуни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк