20.02.2021, 18:32

На Луганщині СБУ розкрила схему розкрадання бюджету через завищення тарифів на опалення

отопление

СБУ викрила масштабну злочинну схему на теплопостачанні лікарень, шкіл та інших соціальних установ Кремінського району Луганської області.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба відомства, передає Час Пік.

За попередніми даними, учасники схеми вивели в тінь понад 4 мільйони гривень. Протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури, який скористався своїми "зв'язками" серед колишніх посадових осіб та забезпечив підконтрольному підприємству замовлення на теплопостачання.

"Для отримання" прибутку " учасники угоди закладали в стандартні тарифи вартість екопалива - брикетів. Але насправді вони використовували для опалення бюджетних установ класичні матеріали. Отриману "різницю" ділки переводили в готівку через афілійовані фірми і "конвертаційні" центри в Києві", - повідомили в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання та в офісах учасників угоди була виявлена фінансова документація, чорнові записи, печатки фірм та інші докази, а також близько 3,5 млн гривень.

СБУ ініціювала питання про арешт коштів. Подальша експертиза покаже, наскільки сильно постраждав місцевий бюджет від дій "ділків".

Читайте також: ВЦА Лисичанська та Сєвєродонецька постановили реорганізувати: що тепер буде

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: