10.03.2021, 12:39

"Собачий конвой", або Як діти в Лисичанську бояться ходити вулицями міста

Собачий конвой

У Лисичанську, прямо в центрі міста оселилася зграя собак. Навіть дорослі з побоюванням проходять повз бродячих тварин, не кажучи вже про дітей.

Дане питання лисичани обговорюють у соціальній мережі Facebook, передає Час Пік.

"Школярі молодших класів у Лисичанську бояться величезних зграй бродячих собак... Бродячі зграї собак в кількості до 40 особин проводжають під "конвоєм" діток молодших класів, та й дорослих теж, в самому серці м. Лисичанська... Район 8-ї школи, СБУ та парку ім. Гагаріна... Влада - прийми заходи, будь ласка...",- пише автор поста.

Лисичани зазначають, що це ненормально і не безпечно для жителів міста і для дітей. Такі зграї собак - це не нешкідливо, як деякі вважають.

Всупереч поширеній помилці, викинуті з дому домашні собаки не перетворюються в бродячих і не збиваються в зграї. Пси, які виросли в неволі, навіть бійцівських порід, на вулицях виживають вкрай рідко. Населяють смітники і парки бродячі собаки - це дикі тварини, що пристосувалися для життя в місті.

Тим часом ВЦА Лисичанська затвердила програму регулювання чисельності безпритульних тварин до 2025 року. Майже 200 тисяч гривень виділено з місцевого бюджету на біостерилізацію тварин. На даний момент готується процедура публічних закупівель.

На жаль, дана проблема існує не тільки в Лисичанську, а й в інших містах Луганської області. Так, у Сєвєродонецьку напади безпритульних тварин на жителів міста відбуваються досить часто.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк