19.03.2021, 07:27

У Харківській області з 18 березня посилили карантин: список заборон

В Харьковской области ужесточили карантин

На території Харківської області з 18 березня посилили карантинні обмеження. Рішення про посилення карантину прийняла регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Місцева комісія ТЕБ та НС вирішила ввести на території області ряд обмежень, повідомляє Час Пік з посиланням на Харківську ОДА.

Навчальним закладам рекомендовано переходити на дистанційний режим роботи. Школи Харкова поки не переходять на дистанційне навчання. З 22 березня діти підуть на канікули, а потім буде прийматися окреме рішення про повернення до стаціонарного навчання.

"Дистанційно рекомендується навчати учнів загальноосвітніх закладів області, окрім учнів 1-4 класів. При цьому, якщо в початкових класах будуть виявляти випадки СOVID-19, їм також рекомендуватимуть переходити на дистанційну форму навчання.

У звичному режимі навчатимуться учні спеціальних, санаторних закладів, закладів спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, навчально-реабілітаційних центрів - за умови дотримання ними відповідних санітарних та протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учнів.

Закладам професійної та професійно-технічної освіти, фахової передвищої та вищої освіти також рекомендовано перейти на дистанційну форму навчання з 18 березня", - повідомили в ХОДА.

У Харківській області з 18 березня забороняється:

  • проведення масових спортивних, культурних, розважальних, соціальних, релігійних, наукових, освітніх та інших заходів за участю більше однієї людини на 4 м2.
  • заповнювати зали, де проходять масові заходи, більш ніж на половину.
  • прийом відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням понад 50% місць.
  • робота спортивних залів та фітнес-центрів, які не забезпечують можливість розміщення 1 людини на 10 м2. У басейнах можуть плавати не більше чотирьох осіб на одній доріжці під час індивідуальних занять та не більше шести – при групових.

Незважаючи на введення жорсткого карантину, роботу метро у Харкові зупиняти не будуть. У міськраді поки не бачать підстав для закриття метрополітену.

"У будь-якому мегаполісі світу метрополітен закривається останнім, але ні в якому разі не першим", - сказав виконуючий обов'язки мера Ігор Терехов в ході спілкування з журналістами 18 березня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк