19.03.2021, 12:42

Будівництво сучасного житлового комплексу у Сєвєродонецьку: хто стане щасливим володарем квартир

Северодонецк, жилье

У Сєвєродонецьку в 2021 році планують приступити до будівництва нового житлового комплексу. У 80-му та 84-му мікрорайонах міста зведуть кілька багатоквартирних будинків, квартири в яких отримають переселенці та сєверодончани.

На будівництво житла виділили 7мільйонів євро. Будівництво планують завершити до кінця 2023 року, повідомляє Час Пік. 

Проект "Поліпшення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України" реалізує у м. Сєвєродонецьк представництво організації з міграції в Україні при фінансуванні уряду Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW).

Концепція нових багатоквартирних будинків буде реалізовуватися з дотриманням міжнародних вимог та стандартів.

Як розповів координатор Житлової програми Міжнародної організації з міграції Конрад Клос в інтерв'ю "]]>Восточному Варианту]]>", зараз проходить процес землевідведення для будівництва. У Сєвєродонецьку розпочато геодезичні та геологічні вишукування.

"Початок будівництва заплановано на осінь 2021 року. Всі компоненти проекту будуть завершені навесні 2025 року. Це не тільки будівництво, а також розвиток управлінських структур та робота з комунікації та соціальної включеності", - розповів Конрад Клос.

Варто уточнити, саме будівництво планують завершити до кінця 2023 року. Після закінчення проекту будинку передадуть на баланс ВЦА. Квартири здаватимуть в оренду з правом викупу. 

З 250 квартир: 200 призначені для переселенців, 50 - для місцевих жителів. 

За словами Клоса, загальний бюджет проекту - 22 мільйони євро.

Читайте новини регіону:

Масштабні лісові пожежі на Луганщині: члени ТСК ініціюють звільнення Гайдая та Стрюка

Антитіла до коронавірусу, тест на ВІЛ та гепатити: Жителі Сєвєродонецька та регіону можуть безкоштовно пройти тестування

USAID підтримає грантами малий та середній бізнес Донбасу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк