26.03.2021, 23:00

На Луганщині хочуть закрити одну з шахт через збитковість

шахта

У Луганській області планують закрити шахту "Золоте" через збитковість. Її переведуть у водовідливний режим.

Про це розповів заступник голови Міністерства енергетики України Олександр Зорін "Суспільному", передає Час Пік.

У відповідь на прохання роз'яснити журналістам подальшу стратегію розвитку шахти "Золоте" Зорін повідомив, що з 2018 року шахта не здійснює видобуток вугілля через затоплення підземними водами робочих горизонтів.

"Після затвердження ТЕО та прийняття відповідного рішення Кабінетом міністрів України щодо ліквідації шахти "Золоте" з переведенням у водовідливний режим, фінансування видатків відбуватиметься за бюджетною програмою, за якою фінансуються виключно підприємства, щодо яких Урядом прийнято рішення про їх ліквідацію", - зазначив заступник голови Міністерства енергетики.

Водночас, як розповів журналістам голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, відкачування вод після закриття шахти зупинено не буде.

"Ми навіть обговорювали в Міністерстві щодо додаткового фінансування для оновлення помпової бази на шахті. Щоб у разі аварійної ситуації заміна - і все чітко працювало", - розповів Гайдай.

Як стверджують робітники, "боротися" з підземними водами важко, оскільки розташовані недалеко шахти "Родіна", "Голубівська", а також шахта імені Кірова знаходяться на окупованій території і воду з них ніхто не відкачує.

На сьогоднішній день на шахті працює 587 людей.

Читайте також: Краще, ніж Tesla: у Сєвєродонецьку створили унікальний автомобіль (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: