03.04.2021, 13:59

У Сєвєродонецьку демонтують ряд гаражів, які заважають усунути серйозну аварію

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Сєвєродонецьку по вулиці Гагаріна провалився грунт над самопливним каналізаційним колектором. Інцидент може призвести до виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня. Усуненню аварії заважають гаражі, які вирішено демонтувати.

У Сєвєродонецьку 1 квітня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), на якій головував керівник Сєвєродонецької МВЦА Олександр Стрюк, повідомляє Час Пік.

Одне з головних питань, яке було розглянуто - попередження виникнення надзвичайної ситуації у Сєвєродонецьку.

Олександр Стрюк довів до відома присутніх, що 25 березня в районі будинків №1 та №3 по вул. Гагаріна стався провал ґрунту над самопливним каналізаційним колектором, що може призвести до виникнення НС.

Директор КП "Сєвєродонецькводоканал" Андрій Вернер доповів, що аварійно-відновлювальні роботи не можуть початися через гаражі, які знаходяться над каналізаційним колектором. Для проведення робіт необхідно демонтувати гаражі, щоб отримати відкритий доступ до каналізаційного колектора.

На засіданні комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення невідкладно вжити заходів щодо демонтажу будівель (гаражів), які перешкоджають проведенню аварійно-відновлювальних робіт каналізаційного колектора на території кварталу №47.

Відділу з юридичних та правових питань Сєвєродонецької міської ВЦА, Фінансовому управлінню Сєвєродонецької міської ВЦА дано вказівку невідкладно розглянути можливість компенсації за демонтаж гаражів на території кварталу №47.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк