08.04.2021, 11:39

У Сєвєродонецьку Мережа "Ланет" відключить багато популярних телеканалів: список

В Северодонецке Сеть "Ланет" отключит многие популярные телеканалы

Один з найпопулярніших в Україні інтернет-провайдерів "Ланет" припиняє співпрацю з " великою четвіркою" медіагруп. Це обертається для провайдерів закриттям ТВ-напрямків. Мережа "Ланет" - провайдер Інтернету та кабельного телебачення, оприлюднила важливу інформацію для абонентів мережі. Серед них - жителі Сєвєродонецька.

Вже у травні сітку провайдера покинуть "1+1", "2+2", ICTV," Інтер " та інші телеканали, повідомляє Час Пік.

"Попри всі наші спроби налагодити діалог із медіагрупами та перевести переговори в конструктивне русло, змушені повідомити вас про припинення трансляції каналів у сітці Мережі Ланет..."

Ми притримуємось відкритої комунікаційної політики перед нашими абонентами, тому хочемо детально розповісти про ситуацію, яка склалась", - йдеться у повідомленні.

У сітці мережі "Ланет" припинять мовлення наступні канали:

  • ICTV, Новий канал, СТБ, М1, М2, ОЦЕ (StarLightMedia) - 1 травня 2021 року;
  • Україна, НЛО TV, Індиго TV (Медіа Група Україна) - 5 травня 2021 року;
  • 1+1, 2+2, ТЕТ, ПлюсПлюс, Бігуді, Уніан (1+1 media) - 19 травня 2021 року;
  • Квартал TV, Bolt, StarFamily, StarCinema, FilmUA Drama, КусКус, 36,6 (канали, що дистриб’ютуються 1+1 media) - 19 травня 2021 року;
  • Інтер, К1, К2, НТН, Мега, Enter-фільм, Піксель, Zoom (Inter Media Group) - 21 травня 2021 року.

У компанії пояснюють причини конфлікту тим, що за 4 роки сума, яку провайдери виплачують медіагрупам за одного абонента, зросла майже в 6 разів: з 4,95 грн в 2017 році до 28,1 грн в 2021 р.

"Щорічне систематичне підвищення цін на ретрансляцію змушує все більшу кількість ТВ-операторів закривати напрям телебачення. Так, згідно зі звітами Нацради за 2020 рік вони отримали 43 заяви на анулювання ліцензій, у 2019 році - 29", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що медіагрупи регулярно намагаються втручатися в господарську діяльність провайдерів.

"Одним із найгучніших таких випадків був тиск з боку 1+1 media влітку 2020 року. Такими діями медіагрупи намагались змусити незалежні канали закодувати свій сигнал на супутнику. Тоді результатом конфлікту став взаємний публічний обмін звинуваченнями та відновлення взаємовідносин зі збереженням попередніх домовленостей. Як покарання "непокірному" Ланету 1+1 media відключили свої канали на 4 дні.

Зростання ціни на телебачення для абонентів - це наслідок вимог медіагруп. Однак, навіть їх виконання не гарантує, що медіагрупи зі своєї сторони будуть дотримуватись укладених договорів. Ба більше, у будь-який момент вони можуть продиктувати нові правила під загрозою "покарання", як це відбувається зараз з Мережею Ланет. А як результат страждають не лише провайдери, а й абоненти", – розповіли в компанії.

Жителі Сєвєродонецька вже активно обговорюють цю новину. Судячи з коментарів, багато абонентів не дуже задоволені таким поворотом та налаштовані на зміну провайдера.

Северодонецк, телевидениеСеверодонецк, телевидениеСеверодонецк, телевидениеСеверодонецк, телевидение

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк