13.04.2021, 08:55

Бойовики на Донбасі застосували безпілотник: один воїн ЗСУ загинув, двоє поранені

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

Протягом минулої доби, 12 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил окупанти 17 разів порушили режим припинення вогню, серед яких 15 - обстріли позицій українських захисників і 2 - дистанційне мінування мінами ПОМ-2.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу селища Південне противник вів обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, з озброєння БМП-1, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік населених пунктів Шуми та Зайцеве окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу селища Новгородське окупанти відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти та станкових протитанкових гранатометів.

У напрямку селища Золоте-4 незаконні збройні формування здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" недалеко від населеного пункту Піски противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а біля Кам'янки - зі стрілецької зброї.

В результаті прицільного обстрілу українських підрозділів окупантами, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям.

У напрямку населеного пункту Зайцеве ворог двічі здійснив дистанційне мінування цивільної інфраструктури з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Станом на 7 годину ранку, 13 квітня, окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, з яких 1 обстріл позицій українських захисників та 2 перетину лінії розмежування ворожим БПЛА.

Так, недалеко від населеного пункту Південне противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.

В районі населеного пункту Майорське, БПЛА противника перетнули лінію розмежування здійснили скидання гранат на позиції українських підрозділів, в результаті чого один військовослужбовець отримав поранення, не сумісне з життям.

Ще 2 військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали поранення. Воїнам оперативно надана медична допомога.

Читайте також: Норвегія закликає Росію "знизити напругу" біля кордонів з Україною

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк