15.04.2021, 12:41

У Сєвєродонецьку та прилеглих селищах піднімуть тарифи на вивезення сміття

тарифы на вывоз мусора

Комунальне підприємство "Сєвєродонецьккомунсервіс" заявило про намір змінити тариф на послуги з вивезення побутових відходів на території Сєвєродонецька та прилеглих селищ.

Інформація про намір здійснити зміну діючого тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (в частині вивезення та захоронення твердих побутових відходів), що надаються КП "СКС" на території м. Сєвєродонецька та прилеглих селищах, розміщена на офіційному сайті ВЦА м. Сєвєродонецьк, повідомляє Час Пік.

"Комунальне підприємство "Сєвєродонецьккомунсервіс" доводить до відома споживачів намір змінити діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами, а саме на послуги з вивезення побутових відходів", - йдеться у повідомленні.

Обґрунтування причин зміни тарифу

На сьогоднішній день існуючий тариф з вивезення побутових відходів є економічно необґрунтованим, він не відшкодовує витрати, необхідні для нормального функціонування підприємства.

Собівартість діючого тарифу відшкодовує поточні витрати підприємства лише на 26% відносно планової собівартості (29,42 грн без ПДВ – собівартість діючого тарифу, 114,94 грн без ПДВ – собівартість планового тарифу).

У структуру тарифу були закладені показники, які з 2011 року колосально змінилися в порівнянні з нинішнім:

  • при розрахунку розмірів посадових окладів та тарифних ставок закладена мінімальна заробітна плата збільшилася на 525%, а саме з 960,00 грн до 6000 тис. грн;
  • збільшено відсоток розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб при розрахунку мінімальної тарифної ставки робітника 1 розміру зі 120% до 160%, а також додані коефіцієнти співвідношення мінімальної тарифної професій, які є наскрізними в галузі (вантажники встановлено коефіцієнт – 1,5);
  • при розрахунку потреби в паливно мастильних матеріалах вартість бензину А-92 зросла на 162,9%;
  • вартість дизельного палива зросла на 187,9%;
  • вартість стисненого газу збільшилася на 230,8%;
  • тарифи на комунальні послуги також зросли. Так тариф на послугу з постачання електричної енергії з моменту розрахунку тарифу зріс на 356,5%.

Виходячи з вище викладеного видно, що діючий тариф є неспроможним для ведення беззбиткової діяльності КП "СКС" і 100% не покриває його поточні витрати для надання послуг з вивезення ТПВ, а також суперечить чинному з 01.05.2019 р. законодавства України щодо поводження з побутовими відходами. 

Більш детально з обґрунтуванням причин підвищення тарифу, структурою планового тарифу з вивезення побутових відходів та порівняльною таблицею існуючого тарифу до розрахункового з вивезення побутових відходів можна ознайомитися на ]]>сайті]]> ВЦА м. Сєвєродонецьк.

У КП "Сєвєродонецьккомунсервіс" повідомили, що зауваження та пропозиції споживачів приймаються письмово протягом 14 днів з моменту розміщення на офіційному порталі Сєвєродонецької міської ВЦА Сєвєродонецького району Луганської області за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна , 89 або по e-mail: [email protected].

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк