16.04.2021, 11:46

"Карантин по-лисичанськи": Мешканка Лисичанська здивувала креативною "маскою" від коронавірусу

"Карантин по-лисичански"

Багато з нас вважають пандемію коронавірусу не небезпечною, інші - відчувають справжнісінький страх перед таємничим мікробом. У багатьох на основі цього страху може сформуватися нова фобія. Щоб не заробити новий психічний розлад, потрібно тверезо дивитися на ситуацію і не піддаватися паніці.

Коронавірус тримає в страху весь світ вже другий рік. СОVID-19 та карантин внесли певні зміни і в словниковий запас людини. Наприклад, з'явилися такі слова, як "коронапсихоз" та "ковідіот", повідомляє Час Пік.

Багато людей абсолютно марно піддаються паніці через пандемію коронавірусу. Людство і раніше страждало від смертельних вірусів. У порівнянні з деякими з них, нинішня пандемія СОVID-19, виявляється, не так страшна, "як її малюють".

На хвилі ажіотажу навколо коронавірусу з'явилося багато фейкових новин, які поширюються швидше самої інфекції. Люди починають страждати "коронапсихозом" - стан, коли людина відчуває втому від карантину, апатію, тяжке відчуття невизначеності...

"Ковідіот" - ще одне новомодне слівце, що з'явилося з приходом в наше життя коронавірусу. Таких людей умовно ділять на категорії: безтурботні та панікуючі. Перші - категорично заперечують можливість захворіти і не дотримуються масочного режиму та всіх необхідні запобіжних заходів. Другі - готові до кращих часів ізолюватися від людей і ховатися мало не в бункерах.

І ті, і інші роблять неправильно. Для перших все може закінчитися фатально. Другі своєю панікою, надмірними страхами та тривогою можуть довести себе до знемоги.

Фахівці радять мислити розумно і не піддаватися загальній істерії, не йти на поводу у паніки і дотримуватися правил гігієни, але без фанатизму.

Пандемія СОVID-19 - безкрайній простір для фантазії дизайнерів. Модні дизайнери випускають свої варіанти масок: одні стильні і красиві, інші - дивні, що лякають...

СОVID-19 СОVID-19 СОVID-19 СОVID-19

Ну, а багато хто не заморочуються, і просто гуляють по місту в протигазах.

Жінку в такій "масці" помітили у Лисичанську. Поки не ясно, як лисичани ставляться до такого захисту від коронавірусу, але немає сумнівів, що ролик набере багато лайків і коментарів.

Читайте також: На межі виживання: Найстрашніші епідемії та пандемії в історії людства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк