23.04.2021, 13:52

Опис майна та нерухомості, блокування рахунків: У Сєвєродонецьку почали "трясти" боржників

долги за отопление

У Сєвєродонецьку боржників зі сплати за послуги КП "Сєвєродонецьктеплокомуненерго" за рішенням суду відвідує виконавча служба. 21 квітня було проведено рейд за адресами боржників.

Як зазначило керівництво КП "СТКЕ", підприємство і далі продовжуватиме роботу зі стягнення заборгованості за надані послуги, повідомляє Час Пік.

Як зазначив директор "Сєвєродонецьктеплокомуненерго" Юрій Головко, від відповідальності боржникам піти не вийде. Якщо під час рейду боржників не виявилося вдома, їм були залишені повістки з вимогою, з'явитися до відділу Державної виконавчої служби. 

За словами директора КП "СТКЕ", серед боржників в основному молоді люди та бізнесмени, які, на відміну від пенсіонерів, мають можливість регулярно платити за опалення. Однак, саме ці категорії споживачів накопичили величезні борги.

Як заявив Юрій Головко, виконавча служба має право описати майно та нерухомість боржника, а також заборонити їх реалізацію. Він також нагадав, що згідно з постановою Кабміну, тепер можна заблокувати банківські рахунки боржників

"Сєверодончани пенсійного віку, як правило, за послуги платять. Не платить молодь і бізнесмени в основному. Під час рейду ми намагалися підштовхнути до оплати боргів, навіть у тих випадках, де ми виграли суди і винесено постанову про оплату. Від відповідальності піти не вийде. Виконавча служба зможе описати майно і нерухомість, і заборонити їх реалізацію. А також згідно з постановою Кабміну - заблокувати банківські рахунки", - сказав Юрій Головко.

У КП "СТКЕ" зазначили, що такі заходи - вимушені, оскільки відсоток оплати за тепло в Сєвєродонецьку становить лише 68%, а підготовку до наступного опалювального періоду вже потрібно починати сьогодні. 

"За останні три роки накопичилося близько 60 мільйонів боргу. За минулий опалювальний період - близько 16 мільйонів. А підготовку до наступного опалювального періоду вже потрібно починати. Тому, ми постараємося максимально зменшити заборгованість. Так як через недобросовісних сєверодончан можуть потім постраждати інші, які за послуги справно платять", - сказав Юрій Головко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк