01.05.2021, 13:39

На Луганщині виявлено випадок сказу тварини

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Луганській області виявлено випадок сказу загиблої домашньої тварини. У "червону зону" потрапили населені пункти в радіусі 10 км від осередку виявленого захворювання.

На території Троїцької територіальної громади виявили сказ у мертвої домашньої тварини. 28 квітня відбулося засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії, що діє при Сватівській райдержадміністрації, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Сватівської РДА.

Приводом для його проведення стало отримання позитивного результату захворювання на сказ загиблої домашньої тварини, яка утримувалася в одному з домогосподарств.

Комісія прийняла рішення про введення карантинних обмежень та оголошення території смт Троїцьке неблагополучним пунктом по сказу тварин. Такі заходи прийнято для недопущення поширення захворювання. Також комісією розроблено та затверджено План заходів з ліквідації сказу.

У "червону зону" потрапили смт Троїцьке та населені пункти в радіусі 10 км від осередку виявленого захворювання. Це села Бабичеве та Лантратівка Троїцької селищної ради.

Читайте новини регіону: COVID-19 на Луганщині: за добу виявлено 157 нових випадків, померло 7 хворих

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: