05.05.2021, 10:35

Тролейбуси між Лисичанськом та Сєвєродонецьком запустять цього року, - Гайдай

Ольга Романец | Всі новини автора
Гайдай

Очільник Луганщини Сергій Гайдай обіцяє відновити критичну інфраструктуру області за три роки. Серед планів Гайдая - ремонт основних магістралей області, запуск тролейбусів між Лисичанськом і Сєвєродонецьком, а також будівництво багатопрофільної лікарні в Сєвєродонецьку.

Про це Сергій Гайдай розповів в інтерв'ю "Укрінформу", передає Час Пік.

"Критичну обласну інфраструктуру відновимо за три роки. За цей час підвищимо конкурентоспроможність регіону до рівня сусідніх областей. Таким чином територія стане цікавою для приватних інвестицій. Тоді будемо ставити більш амбітні завдання", - заявив Сергій Гайдай.

Він зазначив, що в поточному році планується почати ремонт основних магістралей області. Також розробляється програма ремонту мостів, 80% з яких знаходяться в критичному стані. Завдяки цьому в поточному році буде запущена тролейбусна лінія між Сєвєродонецьком і Лисичанськом. Далі її продовжать до Рубіжного.

Також Гайдай обіцяє забезпечити в області повноцінне залізничне сполучення, з'єднавши східну частину з загальноукраїнською мережею доріг.

Очільник Луганщини також нагадав і про будівництво багатопрофільної лікарні у Сєвєродонецьку.

"Підписано меморандум з австрійцями і угоду з Дойчебанком на 168 млн євро. Залишилося вирішити з Мінфіном питання держгарантій. Якщо в 2021-му узгодимо, то через два роки в області буде сучасна лікарня з новітнім європейським обладнанням", - сказав Сергій Гайдай.

Не забув він і про питання озеленення Луганщини, яка постраждала під час лісових пожеж минулого року. Він зазначив, що лісогосподарство Луганщини специфічне і є висока ймовірність того, що саджанці з інших територій тут не приживуться.

"Через два-три роки область будуть спустошувати піщані бурі", - говорить глава ЛОДА.

За його словами, була створена робоча група, з включенням міжнародних експертів з країн, що мають досвід протидії наслідкам пожеж. Їх завдання - розробити систему оптимального озеленення, при якій дерева не доведеться пересаджувати на наступний рік.

Читайте також: Iз заходу на схід: в Україні побудують дорогу з Львівської в Луганську область

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк