06.05.2021, 14:20

СБУ викрила канал нелегальних перевезень з окупованих територій Донбасу

Донецкая, СБУ

СБУ заблокувала трафік підпільних пасажирських перевезеннь з території ОРДЛО до Харківської й Дніпропетровської областей та у зворотному напрямку. Частина грошей від нелегального бізнесу йшла до "бюджету" незаконних збройних формувань.

За інформацією СБУ, організатором протиправної діяльності є житель міста Макіївка Донецької області. Організатори рейсів платили "податки" бойовикам, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу СБУ.

Для перевезення пасажирів використовувався "маршрут" через територію РФ і тимчасово непідконтрольні ділянки державного кордону. Щомісяця здійснювалося до п'яти рейсових поїздок.

"У ході відпрацювання оперативної інформації правоохоронці викрили у пункті пропуску «Гоптівка» транспортні засоби учасників схеми. Наразі одного із зловмисників затримано, йому повідомлено про підозру.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України", - повідомили в СБУ.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Донецкая, СБУ Донецкая, СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк