11.05.2021, 13:31

Снайперські обстріли на Донбасі "майже пішли в минуле", - Зеленський

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

Президент Володимир Зеленський заявив про значне зменшення кількості "прицільних снайперських пострілів" на Донбасі, він стверджує, що вони вже майже пішли в минуле.

Про це він сказав під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни" 11 травня в Києві, передає Час Пік.

"Ми бачимо зменшення пострілів. Вагоме зменшення, повинні звернути увагу на те, що майже пішли в минуле прицільні снайперські постріли. Через них було з початку року - понад 30 смертей. Зараз їх стало дуже мало", - сказав Зеленський.

За його словами, інші провокаційні постріли нікуди не поділися. Тим часом 3,5 тисячі російських військових пішли назад з окупованого Криму, решта - не були відведені. Російські війська були збільшені вздовж кордонів, на окупованих територіях Донбасу і Криму.

"Що стосується контингенту вздовж кордонів - зменшення не фіксуємо, збільшення - не фіксуємо. Ми бачили парад - там є різна техніка, і заборонена в тому числі", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що потужна ескалація, яка була, на сьогодні так і не зупинилася. Але ніхто нічого не може гарантувати.

"Ймовірна ескалація зменшилася за останній місяць. Як буде далі - будемо вірити, що війни точно не буде повномасштабною", - додав президент.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк