13.05.2021, 08:51

У Сєвєродонецьку зросли тарифи на вивезення сміття

В Северодонецке выросли тарифы на вывоз мусора

У Сєвєродонецьку відбулося громадське обговорення питання про встановлення нових тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами. Тарифи на вивезення сміття зросли в 3 рази.

Раніше КП "Сєвєродонецьккомунсервіс" заявляло про намір змінити тариф на послуги з вивезення побутових відходів на території Сєвєродонецька та прилеглих селищ, повідомляє Час Пік.

На підприємстві зазначили, що на сьогоднішній день існуючий тариф з вивезення побутових відходів є економічно необґрунтованим, він не відшкодовує витрати, необхідні для нормального функціонування КП "Сєвєродонецьккомунсервіс" та не покриває поточні витрати для надання послуг з вивезення ТПВ.

Основною причиною перегляду діючого тарифу, який було прийнято ще в 2011 році, називають економічну необґрунтованість та формування ціни виходячи з збитковості підприємства і застарілих показників, таких як: мінімальна заробітна плата, ціна на паливо та запчастини для спецтехніки, зміна цін виробників промислової продукції, загальне збільшення тарифного пакету та збільшення загального маршруту, у зв'язку з приєднанням селищних рад в ОТГ.

Більш детально з обґрунтуванням причин підвищення тарифу, структурою планового тарифу з вивезення побутових відходів та порівняльною таблицею існуючого тарифу до розрахункового з вивезення побутових відходів можна ознайомитися на офіційному ]]>сайті]]> Сєвєродонецької міської ВЦА.

Під час публічного громадського обговорення питання про встановлення нових тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, яке відбулося 11 травня у Сєвєродонецькій міській ВЦА, було зазначено, що вивезення сміття здійснюватиметься щодня, у місті збільшиться кількість нових контейнерів, а старі будуть відремонтовані.

Під час громадських слухань проголосували за новий тариф у розмірі 25,96 гривень. Тепер кожен житель багатоквартирних будинків у Сєвєродонецьку за вивезення сміття замість 7,76 грн платитиме майже 26 грн на місяць.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк