14.05.2021, 12:36

У Лисичанську планують суттєво підвищити тариф на воду у 2022 році

Марина Началова | Всі новини автора
тариф на воду лисичанск

ЛКСП "Лисичанськводоканал" планує у 2022 році підвищити на 20% тариф на централізоване водопостачання та водовідведення.

Наразі це питання винесено на відкрите обговорення, ]]>повідомила ]]>адміністрація ЛКСП «Лисичанськводоканал», передає Час Пік.

"Керуючись Постановою НКРЕКП від 30.06.2017 р. №866 «Про затвердження Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» (зі змінами та доповненнями) ЛКСП «Лисичанськводоканал» інформує про проведення відкритого обговорення питання щодо необхідності встановлення тарифів на  централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2022 рік та внесення змін до проекту Інвестиційної програми на 2021 рік", - йдеться у повідомленні.

ЛКСП «Лисичанськводоканал», відповідно до пункту 1.9 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою НКРЕКП  від 10.03.2016 № 302, повинно до 1 червня 2021 р. подати до НКРЕКП розрахунки тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2022 р.

У порівнянні з діючими, плановані тарифи на 2022 рік на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зростуть в цілому на 21,3 % (у тому числі з водопостачання – на 16,8 %, з водовідведення – на 28,4%).

Планується, що у 2022 році тариф на централізоване водопостачання та водовідведення буде становити 40,914 грн/куб. м (у тому числі централізоване водопостачання - 24,144 грн./куб. м, централізоване водовідведення - 16,770 грн./куб. м).

У "Лисичанськводоканалі" зазначили, що на зміну вищезазначених тарифів вплинуло зростання складових витрат, що враховані у тарифах:

  • електроенергія – з 3,5609 грн./кВт/год  до 3,8399 або на 7,8%;
  • паливо-мастильні матеріали – у середньому на 18,5%;
  • податки – на 18,8%

Відкрите обговорення відбудеться 24 травня 2021 р. в приміщенні, розташованому по вул. Жовтнева, 16 каб. №1 о 12 годині у присутності зацікавлених осіб, які подали заявки на участь у відкритому обговоренні або їх уповноважені представники.

На відкрите обговорення запрошено представника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

У зв’язку з продовженням карантинних заходів, відкриті обговорення, в залежності від діючих на то й час карантинних обмежень, будуть проведені з дотриманням належного рівня безпеки або в режимі онлайн-трансляції, про що завчасно будуть повідомлені всі зацікавлені особи, які у встановлений термін подадуть письмові заявки на участь у відкритому обговоренні.

Зауваження та пропозиції, заявки на участь у відкритому обговоренні приймаються протягом 10 днів з дати розміщення повідомлення на офіційному веб-сайті підприємства за адресою: вул. ім. В.Сосюри, 168, м. Лисичанськ або на електронну адресу [email protected].

Читайте ще:

Повірка лічильників: кому в Лисичанську потрібно терміново звернутися до водоканалу

Суд скасував постанову ЦВК про неможливість проведення виборів у Луганській та Донецькій областях, - "Опора"

У Сєвєродонецьку ветерани АТО і волонтери зібралися на акцію протесту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк