14.05.2021, 12:55

Повірка лічильників: кому в Лисичанську потрібно терміново звернутися до водоканалу

Марина Началова | Всі новини автора
счетчики воды

До 01.06.2021 р. всім споживачам послуг централізованого водопостачання та водовідведення - юридичним та фізичним особам підприємцям, у яких прострочений термін повірки приладів обліку, необхідно терміново звернутися до ЛКСП «Лисичанськводоканал» для проходження державної повірки.

Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті ЛКСП «Лисичанськводоканал», передає Час Пік.

Вказані категорії споживачів повинні звернутися з заявою для проходження державної повірки лічильників за адресою: м. Лисичанськ, вул. В.Сосюри, 168.

Як заявили в адміністрації водоканалу, у випадку не виконання повірки приладу обліку у зазначений строк, водоспоживання вважається безобліковим i нарахування буде відбуватися згідно п. 3.3, на підставі п. 5.14 та  п. 5.15 правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України № 190 від 27.06.2008 р.

5.14. Усі засоби обліку в обумовлені законодавством строки підлягають періодичній повірці. Задовільні результати повірки підтверджують свідоцтвом про повірку або записом з відбитком повірочного тавра у відповідному розділі експлуатаційної документації. Засоби обліку опломбовуються з нанесенням відбитка повірочного тавра в місцях, що передбачені експлуатаційною документацією. У випадку тривалості повірки понад місяць об’єм води визначається відповідно до п. 3.3 цих правил до дня установки повіреного засобу обліку.

5.15. Повірка, ремонт та обслуговування засобів обліку, що належать споживачам (крім квартирних), виконуються за їх рахунок.

3.3. У разі безоблікового водокористування виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин зa добу.

Як вже повідомлялося, у Лисичанську планують суттєво підвищити тариф на воду у 2022 році.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк