29.05.2021, 09:53

Сєвєродонецький "Азот" відзначив 70-річчя

Марина Началова | Всі новини автора
азот северодонецк

У цьому році Сєвєродонецькому "Азоту" виповнюється 70 років. З цієї нагоди напередодні Дня міста і Дня хіміка колектив підприємства приймав вітання та подарунки.

Керівництво міста та області 28 травня взяли участь в урочистостях та святковому концерті, які відбулися в Палаці культури хіміків ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот", передає Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу]]> Сєвєродонецької міської ВЦА.

Свою повагу до 70-річчя славетного підприємства та шанованого колективу висловлювали керівництво підприємства та групи компаній Group DF, профкому, інших підприємств, які тісно пов’язані з «Азотом», давні друзі та колишні керівники. А їх дев'ять. За цими цифрами - тисячі працівників, цілі покоління та династії азотівців.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай привітав підприємство з 70-річчям та вручив державні та обласні відзнаки працівникам підприємства.

«Дорогі земляки! Кажу це з почуттям гордості, бо саме тут народився. Півтора роки тому я повернувся, щоб допомогти у відбудові Луганщини і Сєвєродонецька, зокрема», – наголосив Сергій Гайдай, вітаючи хіміків із професійним святом.

Він акцентував, що сім десятиліть – це справжня історія успіху, невід’ємна від Сєвєродонецька: «Під час спілкування із теперішніми та колишніми керівниками об’єднання мене вразило те, що і в тих, і в інших «палають очі», коли мова йде про хімічну галузь. Тобто, люди живуть своєю роботою!»

Сергій Гайдай подякував усім присутнім за те, що коли в області загострилася ситуація із розповсюдженням коронавірусу, на підприємстві миттєво відгукнулися та забезпечили лікарні Луганщини життєво необхідним медичним киснем.

Керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк привітав колектив з визначною датою та зазначив вагомий внесок підприємства у становлення міста та розбудову його інфраструктури:

«Дозвольте прєднатися до вашого свята. Дійсно, Сєвєродонецький Азот - це серце міста. В Сєвєродонецьку все пов’язано з Азотом. Талановиті робітники, інженери, будівельники: майже всі - вихідці з «Азоту». Всі хімічні підприємства, які успішно працюють на території міста, також колись були структурними підрозділами «Азоту» або пов’язані з ним технологічно. Вітаю з вашим ювілеєм! Вітаю з Днем хіміка і з наступаючим Днем міста! Зі святом вас!»

З нагоди особистого свята підприємства, з нагоди Дня міста та Дня хіміка очільник Сєвєродонецької громади подарував від міста колективу ПК Хіміків професійну звукопідсилюючу апаратуру – автономну акустичну систему.

Одним з урочистих моментів свята стало вручення посвідчення "Почесний громадянин міста Сєвєродонецька” Кривохижі Василю Івановичу, ветерану ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот".

За внесок у розвиток підприємства та Сєвєродонецька, високі показники у праці, професійну майстерність й з нагоди відзначення Дня хіміка, Дня міста і 70-річчя ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" грамотами Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та цінними подарунками відзначено працівників ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот".

З нагоди свята було безліч подарунків, нагород і відзнак, теплих слів, спогадів і данини величі «Азоту».

Атмосферу свята створювали творчі колективи ПК Хіміків. Традиції творчого підходу і багаторічний досвід, отриманий за роки існування Палацу, втілювалися на сцені в яскраві виступи.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку відбудеться святкування Дня міста та Дня хіміка: розклад заходів.

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк