02.06.2021, 12:49

Штучно завищували тарифи на теплопостачання: На Луганщині СБУ розкрила корупційну схему

На Луганщине СБУ раскрыла коррупционную схему

У Луганській області СБУ викрила протиправний механізм штучного завищення цін на теплопостачання для соціальних об'єктів одного з міст. Втрати бюджету від дій зловмисників становлять майже 5 млн грн.

Задокументовано, що протягом 2018-2020 рр. школи, лікарні, ДЮСШ та інші установи соціальної інфраструктури міста отримували платіжки за опалення за значно завищеними тарифами, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу СБУ.

За версією слідства, до незаконної схеми причетні держслужбовці та менеджмент комерційної структури, яку пов'язують з колишнім впливовим чиновником регіонального рівня. Учасники угоди вивели з міського бюджету, за попередніми оцінками, не менше 5 млн грн.

Правоохоронці провели 12 обшуків за місцями проживання та в офісах зловмисників, було вилучено:

  • комп'ютерна техніка та засоби зв'язку;
  • фінансово-господарська документація;
  • чорнові записи, що підтверджують угоду.

Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про призначення експертиз для підтвердження завданих громаді збитків та оголошення організаторам про підозру у вчиненні злочину.

Процесуальні та слідчі дії проводяться спільно зі слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Луганській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

На Луганщине СБУ раскрыла коррупционную схему На Луганщине СБУ раскрыла коррупционную схему

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк