03.06.2021, 11:38

Луганщина відзначає 83-річчя: привітання летять з різних куточків України

Луганщина отмечает 83-летие

Цього року Луганська область відзначає своє 83-річчя. З нагоди дня утворення Луганщини, в регіоні пройдуть урочисті заходи. Привітання жителям області шлють з різних куточків України.

Луганщина є однією з наймолодших областей України – 3 червня їй виповнилося 83 роки. Святкові заходи відбудуться у Сєвєродонецьку 5 червня. Відзначити свято запрошують всіх сєвєродончан та гостей міста, повідомляє Час Пік.

Луганщина отмечает 83-летие

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 83-ї річниці створення Луганської області.

"Дорогі земляки!

Наша рідна Луганщина відзначає черговий, вже 83-й День народження!

За цей час у її історії траплялися й великі перемоги, й болючі втрати.

Минулий рік був одним із найскладніших для нашого краю. Разом із невпинною російською збройною агресією, на долю області випали страшні випробування масштабними пожежами. Викликом 2020-го, до якого ми, як і увесь світ, не були готові, став розпал пандемії COVID-19.

На допомогу нам прийшла уся країна, міжнародні партнери. Мужньо та самовіддано боролись за майбутнє Луганщини військовослужбовці, рятувальники та медики.

І ми встояли! І, навіть, зробили те, про що раніше тільки мріяли!

Чого лише варта безпрецедентна та масштабна відбудова доріг області. За 2020-2021 роки у Луганській області відремонтовано майже 350 км доріг державного значення, це у чотири рази більше, ніж за останні 10 років загалом! Триває відновлення так званого «Старобільського трикутника». Модернізуються школи та лікарні, будуються спортивні об'єкти та майданчики. Програма Президента «Велике будівництво» за рік перетворила скептиків на наших прихильників.

Мені небайдуже, якою буде ця земля, адже це моя батьківщина: тут поховані мої бабуся та дідусь, тут я пішов у перший клас. Щиро вірю, що розбудова мирного життя на її теренах є найкращою контрпропагандою і запорукою об’єднання Луганщини.

На зміну політичним гаслам має прийти фахова дискусія. Голос тих, хто кожного дня своєю працею демонструє справжній патріотизм, має бути почутим.

Зі словами найщиріших вітань хочу звернутись до усіх жителів Луганщини та побажати віри у нашу перемогу, надію на об’єднання нашої області та беззаперечну впевненість у відродженні нашого регіону".

Луганщина отмечает 83-летие

Свої привітання з нагоди 83-ї річниці створення Луганської області вже надіслав віце-прем'єр-міністр України-Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. Його відеопривітання розміщено на ]]>сторінці]]> ЛОДА у Facebook.

Також Луганщину привітав міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Привітання генерала-полковника Миколи Балана командувача Національної гвардії України з нагоди 83-ої річниці створення Луганської області.

Привітання Олександра Ткаченка міністра культури та інформаційної політики України з нагоди 83-ї річниці створення Луганської області.

Читайте також: "Луганщині-83!": Оприлюднено програму святкових заходів для мешканців та гостей області

]]>Довідка: ]]>Луганська область - адміністративно-територіальна одиниця України, розташована на крайньому сході країни. Дата утворення - 3 червня 1938 року. Займає десяте місце за площею серед областей України. Належить до найбільш густонаселених областей країни.

Луганська область - один з найбільш маловідомих в туристичному плані регіонів. Область у багатьох асоціюється з шахтами та іншими індустріальними об'єктами. Однак, цей край може здивувати - від деяких речей можна втратити дар мови.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк