08.06.2021, 07:51

СБУ вирахувала жителя Сєвєродонецька, який встановлював "піратське" ПЗ підприємствам та установам Луганщини

Луганская, СБУ

Житель Сєвєродонецька встановлював "піратське" ПЗ підприємствам та установам регіону і отримував віддалений доступ до комп'ютерів клієнтів та можливість копіювати будь-які дані. Це могло спричинити витік службової інформації у відкритий доступ.

На Луганщині СБУ попередила витік службової інформації підприємств та установ, через встановлення "піратського" програмного забезпечення. Про це повідомляє прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, передає Час Пік.

Встановлено, що мешканець Сєвєродонецька представлявся офіційним дилером компаній-розробників програмного продукту та надавав підприємствам та установам регіону "послуги" з встановлення не ліцензованого фінансового програмного забезпечення.

Під час обшуку у сєвєродончаніна вилучено комп'ютерну техніку з базою даних клієнтів та встановленими технічними каналами віддаленого доступу до електронних мереж підприємств та установ.

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів) Кримінального кодексу України.

СБУ, Луганская

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк