17.06.2021, 11:21

В Україні створять перелік замінованих районів Донбасу

В Украине создадут перечень заминированных районов Донбасса

Кабінет Міністрів прийняв рішення, яке передбачає створення переліку замінованих зон на території Донецької та Луганської областей.

Кабмін на засіданні 16 червня вніс зміни до Правил позначення небезпек, пов'язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами - наслідками війни. Зокрема, вони передбачають складання переліку позначених небезпечних районів, ведення їх обліку та запровадження єдиної форми маркувальних знаків. Про це ]]>повідомляє]]> Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Час Пік.

"Чинна редакція Правил не передбачає такого переліку. Проте, його наявність дозволить мати розуміння щодо потреби, черговості позначення небезпечних ділянок та планування заходів з виготовлення маркувальних знаків.

Значна частина забруднених вибухонебезпечними предметами – наслідками війни районів розташована вздовж автомобільних доріг державного, регіонального та місцевого рівня. Встановлення на узбіччях автомобільних доріг щитів дозволить інформувати про наявні небезпеки водіїв транспортних засобів, пішоходів та місцевих мешканців", - зазначив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський.

Розміри знака повинні становити 70 х 140 сантиметрів, а встановлюється щити на відстані не менше 300-500 метрів один від одного. На щитах має бути напис державною мовою "Небезпечно! Міни!" або "Нвага! Міни!"

Чиновник зазначив, що введення єдиної форми попереджувальних знаків забезпечить єдиний підхід до їх виконання і зробить їх впізнаваними серед населення. Прийняття цих змін сприятиме підвищенню рівня безпеки та збереженню життя і здоров'я людей на території Донецької та Луганської областей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк