20.06.2021, 16:37

Кількість отруєних у Харкові зросла до 83

Ольга Романец | Всі новини автора
отравление

За медичною допомогою в результаті масового отруєння в ресторанах однієї мережі Харкова звернулися 83 людини, троє з них зараз лікуються вдома. Серед отруєних - 18 дітей.

Про це повідомила завідуюча відділом епідеміологічного нагляду, спостереження та профілактики інфекційних захворювань обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Карлова, передає Час Пік.

За її словами, 19 червня в дитячу міську лікарню №19 госпіталізували 16-річного підлітка. Ще одну дитину 14 років, яку госпіталізували 17 червня, перевели до іншого медзакладу.

Карлова повідомила, що крім Харкова людей доставили в лікарню у Валках, Дергачах і Краснокутську.

Крім того, одна з двох офіціантів, яка отруїлася в ресторані, повідомила, що також їла суші.

Первинні опитування пацієнтів при госпіталізації показали, що вони пов'язують отруєння з вживанням готових продуктів у закладах громадського харчування Харкова.

"З метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення причин виникнення, факторів та шляхів передачі інфекції, джерел можливого інфікування організовано та проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів", - повідомила прес-служба Харківського обласного центру контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: