21.06.2021, 13:46

Україна отримає від Британії два протимінних тральщика

тральщики типа Sandown

В Одесу для підписання Угоди про закупівлю двох британських протимінних кораблів 21 червня прибуде президент України Володимир Зеленський.

Україна отримає від уряду Великобританії два протимінних кораблі. Для підписання відповідної угоди 21 червня до Одеси прибуде Володимир Зеленський. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє видання "Думська", передає Час Пік.

Відзначається, що тральщики типу Sandown, побудовані на початку 1990-х років, для потреб військово-морських сил України будуть закуплені вже у 2021 році.

Всього до складу Королівського флоту було введено 15 тральщиків цього типу, проте у 2000-х три кораблі передано Естонії, а ще три – Саудівській Аравії. Таким чином зараз HMS мають дев'ять кораблів цього типу, два з яких передадуть ВМСУ.

Довідка: Sandown - тип протимінних кораблів британської споруди, що знаходиться на озброєнні Великобританії, Саудівської Аравії та Естонії. Єдиним призначенням кораблів типу є пошук та знищення морських мін за допомогою дистанційно керованих пошукових апаратів.

Sandown в довжину - 53 м, в ширину - 11 м, осадка - 2,3 м. Два дизельних двигуни більш ніж в 1,5 тис. кінських сил розганяють корабель до 13 вузлів (близько 24 км/год). Для безшумного ходу на борту встановлено додатковий електродвигун. На озброєнні - 30-мм гармата Mark 44 Bushmaster II, три шестиствольних 7,62-мм кулемета "Мініган" та два кулемети загального призначення. На кораблях встановлено потужні радари та системи пошуку мін, включаючи і гідролокатор.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк