04.07.2021, 11:40

"Перлини Новоайдарщини" та "Атмосферний Старобільськ": на Луганщині з'явилися два туристичні маршрути (фото)

Ольга Романец | Всі новини автора
Луганщина

На Луганщині представлено два перші туристичні маршрути: "Перлини Новоайдарщини - поєднання унікальності та історії" та "Старобільськ - атмосферний, загадковий, овіяний легендами".

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА, передає Час Пік.

Головними об'єктами маршруту "Перлини Новоайдарщини" стали геологічна пам'ятка природи місцевого значення "Баранячі лоби", Новоайдарський краєзнавчий музей з його унікальною колекцією народного одягу кінця XIX - початку XX століть та Свято-Пантелеймонівський кафедральний Храм (Бурштиновий храм) у селі Дмитрівка, на оздоблення якого витрачено понад 500 кг "сонячного каменю".

Другий маршрут - "Старобільськ - атмосферний, загадковий, овіяний легендами". Його об'єкти - знаменитий Свято-скорботний жіночий монастир "Всіх скорботних радості", Поклінний хрест на крейдяній горі біля села Підгорівка та архітектурна історична частина Старобільська.

"Обласна державна адміністрація цього року дуже активно долучилася до просування туристичних маршрутів та розвитку туристичної галузі Луганщини. Відвідали громади, міста, ознайомилися з історико-культурною спадщиною кожної території. Сьогодні фахівцями розроблено шість туристичних маршрутів, які поєднують історичне надбання, культуру, традиції та звичаї. Охоплена майже вся територія області. Це Біловодщина, Міловщина, Кременщина, Сватівщина, Новоайдарщина, Старобільщина", - зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона також повідомила, що 21-24 серпня в Національному музеї народної архітектури та побуту України "Пирогово", що на Київщині, проходитимуть дні Луганщини на честь 30-річчя Незалежності України. І чотири дні кожен з районів Луганщини представлятиме свої традиції і досягнення, в тому числі і туристичні "магніти" території.

"Нехай Луганщину знають не тільки як воюючу область, а ще й таку різноманітну, красиву, привітну, багату на різні історичні події. Адже для нашого регіону це дуже важливо і престижно", - зазначила Безгинська.

Луганщина Луганщина Луганщина Луганщина Луганщина Луганщина ​​​​​​​Луганщина Луганщина ​​​​​​​Луганщина Луганщина ​​​​​​​Луганщина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: