09.07.2021, 13:59

У Сєвєродонецьку побудують нову обласну клінічну лікарню на 1000 робочих місць

В Северодонецке постоят новую областную клиническую больницу на 1000 рабочих мест

У Сєвєродонецьку презентували проєкт, який почнуть реалізовувати у 2022 році. У місті розпочнеться будівництво нової обласної лікарні на 1000 робочих місць.

Про це 8 липня заявлено на зустрічі голови облдержадміністрації Сергія Гайдая з представниками австрійської компанії VAMED ENGINEERING GmbH, повідомляє Час Пік з посиланням на ЛОДА.

Як повідомив Гайдай, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко готовий підтримати будівництво обласної лікарні саме за цією пропозицією.

"На 2022 рік Президент Володимир Зеленський робить акцент або на будівництві обласної клінічної лікарні, або на капітальному ремонті існуючих приміщень. Але, враховуючи ситуацію в області, ми намагаємося реалізувати проєкт, запропонований партнерами з Австрії", - сказав глава Луганщини.

На даху нової п'ятиповерхової обласної лікарні будуть встановлені сонячні батареї, а по всій будівлі впровадять систему управління. Про технічні моменти, дизайн та енергоефективність нової лікарні розповів технічний менеджер проєкту, головний архітектор Харальд Кастнер.

"Під час проєктування ми спробували врахувати усі потреби жителів Луганщини. Там працюватимуть 260 лікарів, 400 медичних сестер і приблизно 300 осіб іншого персоналу. Це майже 1000 робочих місць. Багатопрофільна лікарня розрахована на 315 ліжок, там діятимуть перинатальний та онкологічний центри, де встановлять сучасне обладнання", – зазначив Регіональний менеджер компанії в країнах СНД та Близького Сходу, керівник проєкту Міхаель Бріді.

Сергій Гайдай звернув увагу австрійської сторони, що для Луганської області будівництво сучасної лікарні вкрай актуально як в соціальному плані, так і в економічному і політичному – це допоможе повернути лікарів, які раніше виїхали з регіону, і запросити кращих фахівців з інших куточків країни.

"Зважаючи на те, що упродовж двох-трьох тижнів Уряд затвердить суму державних гарантій на наступний рік, ми докладемо усіх зусиль, щоб наш проєкт потрапив до відповідного переліку", – зазначив Сергій Гайдай.

В Северодонецке постоят новую областную клиническую больницу на 1000 рабочих мест

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк