14.07.2021, 14:48

На Луганщині дитина завдала собі вогнепальне поранення

Ольга Романец | Всі новини автора
полиция

Вчора, 13 липня, 11-річний хлопчик, який приїхав в гості до дідуся з бабусею в селище Новострільцівка Старобільського району, заподіяв собі проникаюче вогнепальне поранення в області живота під час гри з саморобним пристроєм споряджений патроном калібру 5,6 мм.

Про це повідомляє прес-служба поліції Луганської області, передає Час Пік.

Співробітниками слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, був опитаний 64-річний дідусь хлопчика, який розповів, що даний пристрій йому подарував його покійний родич. Саморобний пристрій він сховав в комод і забув про нього, але на жаль онук його знайшов.

Зараз дитина госпіталізована в лікарню, за даними медиків стан хлопчика стабільний.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 264 КК України "Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів", в рамках якого йдуть слідчі дії.

"Якщо ви зберігаєте незареєстровану зброю, боєприпаси або саморобні вогнепальні пристрої, здайте їх до найближчого підрозділу поліції. Згідно ч. 3 ст.263 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. Незаконне поводження, неналежне і недбале зберігання зброї може коштувати життя або здоров'я вам або вашим близьким", - йдеться в повідомленні поліції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: