16.07.2021, 21:24

Стоїть жахливий сморід: Азовське море окупували медузи (відео)

медузы в азовском море

Тих, хто найближчим часом планує відпочивати на Азовському морі, очікує "сюрприз" - буквально гори медуз, розкиданих по узбережжю.

Медуз цього року настільки багато, що відпочиваючі самі їх збирають та складають у купи, які відразу починають розкладатися на жаркому сонці, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, така ситуація спостерігається в Приморському (Запорізька область). На відео можна помітити, що медуз навіть вивозять тачками.

В Інституті рибного господарства та екології моря пояснили, що інтенсивне поширення медуз в Азовському морі пов'язане з тим, що їх стало більше і в Чорному морі, з якого вони потрапляють через Керченську протоку.

"Крім того, очевидно, відіграють свою роль поступове наближення солоності Азовського моря до солоності Чорного моря (через зміни у водному балансі Азовського басейну), досить теплі зими, що може сприяти успішній зимівлі навіть теплолюбних медуз, а також масова присутність планктону, який є кормом для медуз", - зазначають екологи.

На їхню думку, ефективним способом позбавлення від медуз є установка спеціальних бар'єрних систем в місцях громадського відпочинку.

Читайте також: Названо 15 максимально надійних місць у будинку, в яких варто зберігати гроші та цінності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк